Strain counterstrain är också mycket effektiv i kombination med triggerpunktsbehandling. Triggerpunktsbehandling som annars är ganska smärtsam kan med hjälp av strain counterstrain bli skonsam och behaglig för patienten.

Revolving
I revolving arbetar man med långa drag över större områden. Behandlingen syftar till att påverka den bindväv som omger varje muskel för att öka musklernas rörelsefrihet samt för att sätta igång kroppens utrensningssystem.

Efter en revolvingbehandling kan man känna sig lite yr varför ett eller två glas vatten samt en promenad rekommenderas. Det ökar blodgenomströmningen och hjälper kroppen att rensa ut de gifter som frisätts genom revolvingbehandlingen. För det mesta är den bestående känslan en ny lätthet i kroppen.

Muskulering
Används för att töja och förlänga muskler. En spänd och förkortad muskel blir svag och kan inte arbeta som den ska. Speciella töjningstekniker ger effekt på stela, trötta och spända muskler.

Käkledsbehandling
Käkledsbehandling är en teknik som påverkar obalans och spänningar i käkleden. Både de yttre och inre käkmusklerna behandlas. Problem med käkleden är alltmer vanligt. Att gnissla tänder eller spänna musklerna runt käkleden vid stress kan ge stora svårigheter att öppna munnen helt och kan även ge huvudvärk. Massage på käk- och tinningmusklerna kan avhjälpa dessa symtom.

Rådgivning om stretch och träning
Efter varje terapeutisk behandling ges individuellt anpassade råd om stretch och träning. Ibland kan det vara nödvändigt att titta på de hjälpmedel som används i arbetet såsom stolen, tangentbordet eller belysningen etc. men för det mesta handlar rådgivningen om hur man kan använda de hjälpmedel som redan finns tillgängliga på ett mer ergonomiskt sätt.

Massagetekniker

Klassisk massage
Klassisk massage utgör grunden för alla massageterapeutiska behandlingar. I den klassiska massagen arbetar man metodiskt med olika typer av grepp i en viss ordning, som på olika sätt och i olika hög grad främjar blodgenomströmningen tillbaka till hjärtat. En helkroppsmassage ger en genomgång av kroppens muskler på ryggen, sätet, låren, vaderna, magen, bröstet, armarna, händerna, nacken och under fötterna. Man kan också välja att t.ex. få enbart ryggen eller benen masserade med klassisk massage.

Triggerpunktsbehandling
Myofasciala triggerpunkter finns latenta i alla våra muskler. I avslappnade och friska muskler gör de ingen skada, men vissa av dem har blivit så "triggade" p.g.a. av långvariga spänningar att de ger lokal eller utstrålande smärta i exempelvis armar och fingrar.

Det kan t.ex. handla om en triggerpunkt i sätesmuskeln, som ger en diffus smärta i ländryggen och som får en att tro att det är där problemet ligger. Eftersom kroppens spontana reaktion på smärta är att spänna sig, får man till slut verkligen ett problem i ryggen om man inte gör något åt det.

Det är därför viktigt att man låter en massageterapeut testa och palpera en muskel i vilken man upplever en begynnande, molande eller diffus smärta. Behandling av triggerpunkter hindrar dessa från att sprida smärta och muskelspänningar till andra delar av kroppen. Behandlingen ger omedelbar effekt.

Strain counterstrain
Strain counterstrain är en stillsam och behaglig behandlingsform. Med mjuka och lugna händer kommer terapeuten tillrätta med djupt liggande muskelspänningar som kan ge upphov till besvär i form av ischias, ryggskott eller migrän. Har man problem med återkommande huvudvärk är denna behandling att rekommendera.

Startsida
------------------------------
Om massage
------------------------------
Massagens effekter
------------------------------
-  Massagetekniker
------------------------------
Företagsmassage
------------------------------
Länkar
------------------------------
Kontakt