Om massage

Vad är massage?
En friskvårdande och förebyggande behandling främst för specifika skador och besvär som t.ex. musarm, nackspärr, ländryggsbesvär, allmän muskelstelhet och begränsat rörelseomfång. Ett flertal massage- och töjningstekniker tillsammans med muskeltester ingår i en massageterapeutisk behandling. Behandlingen varierar kraftigt från kund till kund och även vid olika behandlingstillfällen hos en och samma kund.

Vad är en certifierad massör?
En certifierad massör är diplomerad genom en utbildning som är kvalitetssäkrad av Branschrådet Svensk Massage. För att bli certifierad massör genomgås ett nationellt prov då alla oberoende av utbildare ska ha en grundläggande gemensam kunskapsnivå. När du väljer en certifierad massör är du således i goda händer.

Se också till att din certifierade massör är medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. Medlemskapet tryggar att massören är patient- och ansvarsförsäkrad samt att denne följer de etiska regler som det etiska rådet ställt upp.

När ska jag inte ta emot massage?
Avstå massage vid feber och infektioner, uttalad benskörhet, primär eller sekundär tumör i kotpelare eller ryggmärg, akuta skador eller inflammationer, diskbråck, färska frakturer, reumatisk sjukdom i halsrygg, skelettinfektioner eller akut trauma mot kotpelaren.
Dessutom bör du alltid konsultera läkare innan du väljer massage som behandling vid blödarsjuka, hjärtkärlsjukdomar, kärlproblem som åderbråck, proppar, åderförkalkning och inflammation i kärl, oförmåga till avspänning, öppna sår och variga processer, kraftiga eksem och graviditet.

Källa: Kroppsterapeuternas Yrkesförbund

Startsida
------------------------------
-  Om massage
------------------------------
Massagens effekter
------------------------------
Massagetekniker
------------------------------
Företagsmassage
------------------------------
Länkar
------------------------------
Kontakt